Vopsirea parului
Ustensile:
- manta sau pelerina
-guler de vopsit sau servetele
-manusi
-pensula de vopsit
-vazonas
-piepten cu dintii rari
In cazul in care procentul de fire albe este de peste 50% aplicarea se incepe din fata. Se recomanda inaintea vopsirii testul de toleranta la vopseaua aplicata.
- se aplica o cantitate mica de vopsea in spatele urechii si se verifica dupa 24 de ore.
In cazul vopsiri exista 3 posibilitati
1. Tonalizarea sau vopseaua pe ton
- pigmentii colorantii inconjoara firul de par acoperind doar suprafata exterioara a acestuia.
2. Colorarea
- pigmentii patrunsi in interiorul firului de par
3.Decolorarea
- distruge partial sau total pigmentii
1. Tonalizarea
Produsele tonalizatoare se gasesc sub forma de spuma, lichide,creme ce conjoara firul de par ca o pelicula colorand pigmentii sub forma definitiva. Acestea nu necesita si nu contin oxidanti si se aplica pe parul umed in starea sa bruta.Produsul de tonalizare de culoare inchisa intesifica nuanta parului iar cele de aceleasi nuanta cu parul dau acestuia doar reflexe. Produsele de colorare in nuante deschise nu sunt vizibile pe un par natural inchis ci doar pe o culoare deschisa sau pe un decolorat.
Dezavantaje: -parul nu se poate deschide la culoare
-rezistenta nu este prea mare
-parul carunt poate fi doar nuantat
2. Colorarea sau vopsirea
Schimba pentru mai mult timp culoarea parului. Vopseaua are in ambalaj si oxidantul care trebuie amestecat cu colorantul de baza.
Vopseaua este contruita din:
- colorantul de baza (emulsie sau crema)
- oxidantul care se amesteca, marind volumul pigmentilor fixandui mai bine in par.
Dezavantaje: - in functie de gradul de modificare al culorii dupa vopsire sunt mai mult sau mai putin radacinile parului crescut in nuanta naturala
- dintre toate produsele cosmetice, coloranti ocupa primul loc in topul reactiilor alergice de aceea se recomanda testul de reactie.
Culori
Ca si in cazul culorii pielii culoarea parului este data de pigmentii. Pigmentul colorant se afla in epiteliul folicului si este format din gradul de melanina de culoare maro, neagra sau rosu difuz.
Culorile se impart in 2 categorii:
1. Culori usoare deschise
2. Culori grele inchise
Culorile castanii
Daca parul natural este mai inchis decat nuanta dorita se decoloreaza parul mai intai pentru al deschide si apoi se aplica vopseaua. Daca parul natural este mai deschis decat nuanta dorita se aplica fara decolorare prealabila
Culorile blond
Daca nuanta naturala a parului este mai inchisa decat cea dorita se decoloreaza parul in prealabil la o nuanta mai deschisa deact cea dorita apoi se aplica vopseaua. Pentru platinat indiferent de culoarea parului se decoloreaza inainte.
Recomandari tip de culoare potrivita
1. Tipul primavaratic
Se caracterizeaza prin culoarea delicata a fetei de bej deschis si cu imbujorari de piersica Se recomanda toate tonurile de nuante de blond de paiul gri luminos pana la miere sau suvite luminoase aurii.
2. Tipul varatic
Se recunoaste prin culoare rece a fetei chiar palida. Foarte favorabilr sunt culorile reci iar la seria de nuante blonde sunt potrivite toate tonurile exceptie cele cu reflex cald auriu. La sectia de rosu se recomanda tonurile roscate albastru.
3. Tipul automal
Se caracterizeaza prin pielea neteda de culoare a fildesului adesea fara obraji imbujorati. Recomandate sunt tonurile roscate si brun cu reflexe de auriu.Nu se recomanda nuantele deschise de blond deoarece fac fata prea palida. De asemenea nu se recomanda nuantele de albastru violet si roscat acestei imprimand fetei o culoare de gutuie. Se recomanda alegerea nuantelor cat mai apropiate de natural.
4. Tipul hibernar
Se recunoaste prin culoarea alba laptos, fete fara rumeneala sau culoare maslinie cu nuante albastrui. Foarte avantajoase sunt tonurile brune care subliniaza culoarea inchisa naturala a parului. Foarte elegant pentru acest tip este tonul negru albastrui. Se evita toate variantele de nuante deschise cu nuante aramii. Acestea imprima chipului o imagine obosita.
Comentarii
Trimiteți un comentariu