Tipuri de par

                1. Par normal, sanatos

    - este elastic si se modeleaza si se piaptana usor in stare umeda. Prezinta elasticitate luciu si finete deoarece stratul solzos de la suprafata firului este compact si neted. poate fi spalat la un interval pana la 10 zile si se recomanda folosirea unui sampon cu PH neutru.

               2. Parul subtire si rar

 - aspectul acesta este determinat de cantitatea redusa si de grosimea mica a firului de par. Fibrele elastice din interior sunt in nr redus de aici aspectul moale si ofilit. Structura firului poate fi intarita cu ajutorul substantelor care adera la par din exterior si se infiltreza la stratul solzos. Acest tip de par ii se recomanda lungime proportionala cu volumul nu se recomanda nivel mai lung decat cel al umerilor.

              3.Parul gras

- e lipicios, umed atarna insuvita se lipeste de cap iar coafura isi pierde repede volumul, cauza: excesul de sebum care fiind fluid se raspandeste usor pe lungimea firului daca sebumul se amesteca cu matreata., se formeaza un strat umed ce astupa pori. Astfel parul numai poate respira, aspectul ii se modifica negativ si poate cadea in cantitati considerabil. Se recomanda spalarea lui de cate ori este nevoie si folosirea produselor speciale care nu contin grasime, balsam sau substante care incarca parul. Parul gras nu se piaptana prea des pentru a evita imprastierea grasimi pe par. 

              4. Parul uscat refractat

- De obicei are culoare inchisa sau roscata. Firele contin fibre puternice de cheratina care opun modelarea. Este lipsit de luciu deoarece glandele produc grosime insuficienta se recomanda 7-14 zile cu sampoane care au la baza galbenus de ou, lanolina sau lecitina.

             5. Parul cret

- valurit sau chiar buclat aproape mereu des, uscat. Din aceasta cauza fiind si friabil. Ii lipseste elasticitatea si este greu de colorat. Buclele devin stralucitoare cu produse ce contin ulei de rapita. Se recomanda tunsoare in trepte, carare si bretonul evidentiat.

            6. Parul friabil

- parul care abia a crescut din radacina este perfect sanatos. Stratul cornos este intreg, parul luceste este elastic si moale. Situatia se schimba cand parul imbatraneste. Parul creste destul de incet, atunci varful parului care a crescut de la carare pana la lobul urechi are varsta de un an. La 2 spalari pe saptamana intregul par a suportat 100 de spalari. Stratul solzos care apara firele de par s-a uzat, parul si-a pierdut luciul se incurca usor la varfuri. Este foarte important ca dupa fiecare spalare sa se faca o clatire speciala pentru par deteriorat pentru ca pieptanatul sa alunece cu usurinta fara sa agate stratul solzos. La fiecare 3-4 spalari in loc de substante nutritive se folosesc creme curative.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Resursele necesare pentru executarea tunsorilor si modul de pregatire

Adaptarea tunsorilor la imperfectiunile fetei si la alte imperfectiuni

Clasificarea tunsorilor