Tunsoare cu breton pentru baieti
Caracteristici si recomandari
- Parul este tuns cu exceptia bretonului
- Este recomandata baietilor intre 2 si 14 ani
- Este igienica si ofera un aspect estetic placut
Resurse necesare
- Lenjerie: manta de tuns, guler de protectie, prosop
- Materiale: dischete de vata
- Produse: sampon, balsam de par, briantina sau gel, alcool medicinal, pudra, spuma de ras
- Instrumente: foarfece de tuns, pieptene, perie rotunda si dreapta, pamatuf, brici, pulverizator
- Aparate: masina de tuns cu nr 2, 1, si 0000, uscator de par
Pregatirea clientului
- Asezarea clientului in scaunul de frizerie
- Protejarea imbracamintei clientului
Etape de lucru
- Se egalizeaza firele de par din zona tunsa tot cu masina nr 2. Se scutura parul din nou.
3.Subtierea deasupra conturului cu nr 1
- Cu placa nr 1 se subtiaza parul din partile laterale si la ceafa
4.Tunderea perciunilor, conturul urechilor, egalizarea lungimilor
- Cu foarfeca si pieptenul se tund perciunii si parul de la conturul urechilor
- Se egalizeaza lungimile pe toata suprafata capului
- Formarea perciunilor si a cefei cu nr 0000
- Cu nr 0000 se da forma dreapta sau oblica perciunilor, se curata parul scurt de la ceafa si se subtiaza usor parul de la conturul cefei.
5.Finisarea cu briciul (doar la varste mai mari)
- Se uda parul in zona perciunilor si la ceafa
- Se sapuneste cu spuma de ras
- Se rade cu briciul zona din jurul perciunilor, linia cefei si pe gat la spate
6. Tunderea bretonului
- Suvitele frontale se piaptana spre sprancene si se tund cu foarfeca in linie dreapta
- Bretonul se poate lasa mai lung si piaptanat intr-o parte cu carare laterala sau poate fi filat
- Se perie capul cu o perie aspra pentru a indeparta firele de par taiate
7. Aranjarea frizurii
- Se pune in palma putina briantina sau gel de par, si se intinde bine pe palme prin frecare, apoi se aplica pe par in special pe breton
- Se piaptana bretonul in forma ceruta de tunsoare si client
8. Operatii finale
- Ceafa si perciunii se dezinfecteaza cu o discheta de vata imbibata cu alcool pentru a eviya iritatiile sau infectiile
- Se pudreaza ceafa si se sterge apoi cu un servet curat uscat
- Se indeparteaza prosopul, vata si mantaua de protectie.
- Parul este tuns cu exceptia bretonului
- Este recomandata baietilor intre 2 si 14 ani
- Este igienica si ofera un aspect estetic placut
Resurse necesare
- Lenjerie: manta de tuns, guler de protectie, prosop
- Materiale: dischete de vata
- Produse: sampon, balsam de par, briantina sau gel, alcool medicinal, pudra, spuma de ras
- Instrumente: foarfece de tuns, pieptene, perie rotunda si dreapta, pamatuf, brici, pulverizator
- Aparate: masina de tuns cu nr 2, 1, si 0000, uscator de par
Pregatirea clientului
- Asezarea clientului in scaunul de frizerie
- Protejarea imbracamintei clientului
Etape de lucru
- Separarea suvitelor pentru breton. Cu pieptenul se traseaza o carare care separa suvitele necesare bretonului
- Tunderea parului cu nr 2
- Se egalizeaza firele de par din zona tunsa tot cu masina nr 2. Se scutura parul din nou.
3.Subtierea deasupra conturului cu nr 1
- Cu placa nr 1 se subtiaza parul din partile laterale si la ceafa
4.Tunderea perciunilor, conturul urechilor, egalizarea lungimilor
- Cu foarfeca si pieptenul se tund perciunii si parul de la conturul urechilor
- Se egalizeaza lungimile pe toata suprafata capului
- Formarea perciunilor si a cefei cu nr 0000
- Cu nr 0000 se da forma dreapta sau oblica perciunilor, se curata parul scurt de la ceafa si se subtiaza usor parul de la conturul cefei.
5.Finisarea cu briciul (doar la varste mai mari)
- Se uda parul in zona perciunilor si la ceafa
- Se sapuneste cu spuma de ras
- Se rade cu briciul zona din jurul perciunilor, linia cefei si pe gat la spate
6. Tunderea bretonului
- Suvitele frontale se piaptana spre sprancene si se tund cu foarfeca in linie dreapta
- Bretonul se poate lasa mai lung si piaptanat intr-o parte cu carare laterala sau poate fi filat
- Se perie capul cu o perie aspra pentru a indeparta firele de par taiate
7. Aranjarea frizurii
- Se pune in palma putina briantina sau gel de par, si se intinde bine pe palme prin frecare, apoi se aplica pe par in special pe breton
- Se piaptana bretonul in forma ceruta de tunsoare si client
8. Operatii finale
- Ceafa si perciunii se dezinfecteaza cu o discheta de vata imbibata cu alcool pentru a eviya iritatiile sau infectiile
- Se pudreaza ceafa si se sterge apoi cu un servet curat uscat
- Se indeparteaza prosopul, vata si mantaua de protectie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu