Tunsoare cu breton pentru baieti

   Caracteristici si recomandari
- Parul este tuns cu exceptia bretonului
- Este recomandata baietilor intre 2 si 14 ani
- Este igienica si ofera un aspect estetic placut

   Resurse necesare
- Lenjerie: manta de tuns, guler de protectie, prosop
- Materiale: dischete de vata
- Produse: sampon, balsam de par, briantina sau gel, alcool medicinal, pudra, spuma de ras
- Instrumente: foarfece de tuns, pieptene, perie rotunda si dreapta, pamatuf, brici, pulverizator
- Aparate: masina de tuns cu nr 2, 1, si 0000, uscator de par

   Pregatirea clientului
- Asezarea clientului in scaunul de frizerie
- Protejarea imbracamintei clientului

   Etape de lucru
  1.  Separarea suvitelor pentru breton. Cu pieptenul se traseaza o carare care separa suvitele necesare bretonului
  2. Tunderea parului cu nr 2
         - Cu placa nr 2 se tunde parul de jur imprejur si in portiunea superioara a capului, masina are o traiectorie ascendenta de la contur spre crestet. Masina are o miscare lenta de alunecare. Se perie capul se scutura parul de pe fata, urechi ceafa.
         - Se egalizeaza firele de par din zona tunsa tot cu masina nr 2. Se scutura parul din nou.
    
      3.Subtierea deasupra conturului cu nr 1
        - Cu placa nr 1 se subtiaza parul din partile laterale si la ceafa
     4.Tunderea perciunilor, conturul urechilor, egalizarea lungimilor
       - Cu foarfeca si pieptenul se tund perciunii si parul de la conturul urechilor
      -  Se egalizeaza lungimile pe toata suprafata capului
      - Formarea perciunilor si a cefei cu nr 0000
      - Cu nr 0000 se da forma dreapta sau oblica perciunilor, se curata parul scurt de la ceafa si se subtiaza usor parul de la conturul cefei.
      5.Finisarea cu briciul (doar la varste mai mari)
       - Se uda parul in zona perciunilor si la ceafa
      - Se sapuneste cu spuma de ras
      - Se rade cu briciul zona din jurul perciunilor, linia cefei si pe gat la spate
     6. Tunderea bretonului
       - Suvitele frontale se piaptana spre sprancene si se tund cu foarfeca in linie dreapta
       - Bretonul se poate lasa mai lung si piaptanat intr-o parte cu carare laterala sau poate fi filat
       - Se perie capul cu o perie aspra pentru a indeparta firele de par taiate
    7. Aranjarea frizurii
        - Se pune in palma putina briantina sau gel de par, si se intinde bine pe palme prin frecare, apoi se aplica pe par in special pe breton
        - Se piaptana bretonul in forma ceruta de tunsoare si client
    8. Operatii finale
       - Ceafa si perciunii se dezinfecteaza cu o discheta de vata imbibata cu alcool pentru a eviya iritatiile sau infectiile
        - Se pudreaza ceafa si se sterge apoi cu un servet curat uscat
        - Se indeparteaza prosopul, vata si mantaua de protectie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Resursele necesare pentru executarea tunsorilor si modul de pregatire

Adaptarea tunsorilor la imperfectiunile fetei si la alte imperfectiuni

Clasificarea tunsorilor